Новини/заяви РГК

Троє депутатів уникнули потенційної відповідальності завдяки рішенню КСУ

Через рішення Конституційного Суду України перевірка декларацій народних депутатів України Іллі Киви (ОПЗЖ), Олександра Куницького (Слуга народу) та Суто Мамояна (ОПЗЖ) припинена, а результати роботи не будуть оприлюднені.

НАБУ має закрити 110 кримінальних проваджень проти посадовців

Це наслідки рішення Конституційного Суду України, яким скасовано кримінальну відповідальність за недостовірне декларування.

Читати більше
Українська ГС заплатила $ 58 000 за візит чиновників до Штатів. РГК надіслала листа Мін’юсту США

Українська громадська спілка Ukrainian Guild of Activitists заплатила $ 58 000 американській лобістській компанії Tricuro LLC за організацію візиту українських чиновників до США. 14 жовтня РГК НАБУ направила офіційного листа до Мін’юсту США з проханням звернути увагу на цей контракт.English version below.

Відбулось чергове засідання членів РГК

Члени Ради громадського контролю обговорили оновлення у справах, які мають великий суспільний резонанс, на засіданні 8 жовтня. Серед них справи по Укроборонпрому, Укрнафті, ПриватБанку, Запоріжгазу та Роттердам +.

Читати більше
РГК виступає за прозоре розслідування та суд у справі «Роттердам+»

Сьогодні, 14 вересня, ВАКС розглядатиме скаргу екс-заступника генерального прокурора Віктора Чумака щодо дій прокурора САП, який в кінці серпня закрив справу «Роттердам+».

Читати більше
РГК НАБУ підтримує Бюро у розслідуванні законності рішення судді Вовка по ПриватБанку

Національне антикорупційне бюро України 4 вересня відкрило кримінальне провадження № 52020000000000566 за фактом незавершеного замаху на заволодіння майном ПриватБанку в особливо великих розмірах.

Читати більше
Розгляд затягування експертизи по “Приватбанку” та справи “Укрзалізниці” на засіданні РГК НАБУ

На засіданні РГК 13 серпня члени Ради розглянули низку справ, які знаходяться у підзвітності НАБУ.

До складу РГК включили Трофименка та Салату

13 серпня на засіданні Ради громадського контролю НАБУ більшість членів проголосувало за включення до складу Ради Віктора Трофименка та Максима Салату з ГО «Ветеранське братерство». 4 серпня за них проголосувала більшість на відкритому інтернет-голосуванні.

За зверненням РГК НАБУ розпочато розслідування щодо депутата

17 липня НАБУ розпочало досудове розслідування на підставі кримінального провадження щодо народного депутата України Суто Мамояна. Провадження було зареєстроване на підставі звернення членів Ради громадського контролю НАБУ.

Читати більше
РГК бере на контроль справу ексміністра інфраструктури Омеляна, якого звинувачують у корупції

Детективи НАБУ повідомили ексміністру інфраструктури України Володимиру Омеляну про підозру у вчиненні незаконних дій, через які державний бюджет недоотримав 30,5 млн грн.

Марк Савчук став головою РГК НАБУ

Марк Савчук став головою шостого скликання РГК НАБУ, Богдан Кузьмич — секретарем Ради. За це проголосувала більшість членів РГК на першому засіданні новообраної Ради.

Новообраних членів РГК Василя Апасова та Назара Діордіцу виключили з Ради

Василя Апасова та Назара Діордіцу виключили зі складу Ради громадського контролю НАБУ. Причина — штучне завищення голосів. За таке рішення проголосувала більшість на першому засіданні шостого скликання РГК 11 липня.

Читати більше
Рішення Печерського райсуду щодо «ВіЕйБі Банк» суперечить Кримінальному процесуальному кодексу

Пресслужба компанії “Укрлендфармінг” оприлюднила ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 05.06.2020. Цим рішенням фактично намагаються заблокувати розслідування можливої протиправної діяльності Олега Бахматюка та інших осіб щодо заволодіння 1,2 млрд стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Стан справ НАБУ щодо суддів

Автор:Вадим Валько-

За час своєї діяльності детективи НАБУ та прокурори САП скерували до суду більше 45 обвинувальних актів щодо суддів. Секретаріат Ради громадського контролю спробував дослідити, скільки цих справ уже завершено кінцевими рішеннями та чи відсторонені від суддівства обвинувачені-судді

Читати більше
Вибори до РГК НАБУ 2020 — чекаємо нового рекорду?

29 травня 2020 року НАБУ пройде конкурс з формування 6 складу Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України.

Читати більше

Whoops, looks like something went wrong.

1/1 ErrorException in Filesystem.php line 111: file_put_contents(): Only 0 of 296 bytes written, possibly out of free disk space

1. in Filesystem.php line 111
  2. at HandleExceptions->handleError('2', 'file_put_contents(): Only 0 of 296 bytes written, possibly out of free disk space', '/home/pra/rhk.runsite.com.ua/www/vendor/laravel/framework/src/Illuminate/Filesystem/Filesystem.php', '111', array('path' => '/home/pra/rhk.runsite.com.ua/www/storage/framework/sessions/KTzOs1xAJLsgGNPXbTZXsjriOft5HaRV47tg7IUH', 'contents' => 'a:5:{s:6:"_token";s:40:"jo2kZm4jFv9YKOx1HW2SDF4rUpuj6LHk1Akyci8k";s:6:"locale";s:2:"uk";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:36:"https://www.rgk-nabu.org/uk/news/rhk";}s:9:"_sf2_meta";a:3:{s:1:"u";i:1606511934;s:1:"c";i:1606511934;s:1:"l";s:1:"0";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', 'lock' => true))
  3. at file_put_contents('/home/pra/rhk.runsite.com.ua/www/storage/framework/sessions/KTzOs1xAJLsgGNPXbTZXsjriOft5HaRV47tg7IUH', 'a:5:{s:6:"_token";s:40:"jo2kZm4jFv9YKOx1HW2SDF4rUpuj6LHk1Akyci8k";s:6:"locale";s:2:"uk";s:9:"_previous";a:1:{s:3:"url";s:36:"https://www.rgk-nabu.org/uk/news/rhk";}s:9:"_sf2_meta";a:3:{s:1:"u";i:1606511934;s:1:"c";i:1606511934;s:1:"l";s:1:"0";}s:6:"_flash";a:2:{s:3:"old";a:0:{}s:3:"new";a:0:{}}}', '2') in Filesystem.php line 111