Новини/заяви РГК

РГК виступає за прозоре розслідування та суд у справі «Роттердам+»

Сьогодні, 14 вересня, ВАКС розглядатиме скаргу екс-заступника генерального прокурора Віктора Чумака щодо дій прокурора САП, який в кінці серпня закрив справу «Роттердам+».

Читати більше
РГК НАБУ підтримує Бюро у розслідуванні законності рішення судді Вовка по ПриватБанку

Національне антикорупційне бюро України 4 вересня відкрило кримінальне провадження № 52020000000000566 за фактом незавершеного замаху на заволодіння майном ПриватБанку в особливо великих розмірах.

Читати більше
Розгляд затягування експертизи по “Приватбанку” та справи “Укрзалізниці” на засіданні РГК НАБУ

На засіданні РГК 13 серпня члени Ради розглянули низку справ, які знаходяться у підзвітності НАБУ.

До складу РГК включили Трофименка та Салату

13 серпня на засіданні Ради громадського контролю НАБУ більшість членів проголосувало за включення до складу Ради Віктора Трофименка та Максима Салату з ГО «Ветеранське братерство». 4 серпня за них проголосувала більшість на відкритому інтернет-голосуванні.

За зверненням РГК НАБУ розпочато розслідування щодо депутата

17 липня НАБУ розпочало досудове розслідування на підставі кримінального провадження щодо народного депутата України Суто Мамояна. Провадження було зареєстроване на підставі звернення членів Ради громадського контролю НАБУ.

Читати більше
РГК бере на контроль справу ексміністра інфраструктури Омеляна, якого звинувачують у корупції

Детективи НАБУ повідомили ексміністру інфраструктури України Володимиру Омеляну про підозру у вчиненні незаконних дій, через які державний бюджет недоотримав 30,5 млн грн.

Марк Савчук став головою РГК НАБУ

Марк Савчук став головою шостого скликання РГК НАБУ, Богдан Кузьмич — секретарем Ради. За це проголосувала більшість членів РГК на першому засіданні новообраної Ради.

Новообраних членів РГК Василя Апасова та Назара Діордіцу виключили з Ради

Василя Апасова та Назара Діордіцу виключили зі складу Ради громадського контролю НАБУ. Причина — штучне завищення голосів. За таке рішення проголосувала більшість на першому засіданні шостого скликання РГК 11 липня.

Читати більше
Рішення Печерського райсуду щодо «ВіЕйБі Банк» суперечить Кримінальному процесуальному кодексу

Пресслужба компанії “Укрлендфармінг” оприлюднила ухвалу Печерського районного суду м. Києва від 05.06.2020. Цим рішенням фактично намагаються заблокувати розслідування можливої протиправної діяльності Олега Бахматюка та інших осіб щодо заволодіння 1,2 млрд стабілізаційного кредиту, наданого Національним банком України ПАТ «ВіЕйБі Банк».

Стан справ НАБУ щодо суддів

Автор:Вадим Валько-

За час своєї діяльності детективи НАБУ та прокурори САП скерували до суду більше 45 обвинувальних актів щодо суддів. Секретаріат Ради громадського контролю спробував дослідити, скільки цих справ уже завершено кінцевими рішеннями та чи відсторонені від суддівства обвинувачені-судді

Читати більше
Вибори до РГК НАБУ 2020 — чекаємо нового рекорду?

29 травня 2020 року НАБУ пройде конкурс з формування 6 складу Ради громадського контролю при Національному антикорупційному бюро України.

Вибори до РГК НАБУ: досьє усіх кандидатів

Автор:Вадим Валько-

Секретаріат Ради громадського контролю при НАБУ зробив короткий аналіз кандидатів до РГК VІ скликання. Тут зібрано мотиваційні листи, дані щодо освіти, трудового стажу, партійної приналежності, участі у виборах до РГК в минулі роки, а також посилання на соціальні мережі та майнові декларації

Верховний суд поставив крапку у справі про оскарження виборів до РГК 2016 року

Мова йде про оскарження виборів другого складу Ради громадського контролю НАБУ і обрання членом РГК Романа Маселка.

Вироки у справах НАБУ і САП

Автор:Вадим Валько-

Фінальною точкою роботи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), як і будь-якого іншого органу правопорядку, є кінцеві судові рішення. Наразі головне питання, яке турбує більшість суспільства — “де вироки?”

Звільнені від відповідальності у справах НАБУ та САП

Автор:Вадим Валько-

Не усі справи завершуються ухваленням вироків. У піврічних звітах НАБУ можна також побачити цифру про справи, які завершені постановленням ухвал про закриття кримінальних проваджень. Ми вирішили зібрати інформацію про те, кого і з яких підстав у справах НАБУ-САП було звільнено від кримінальної відповідальності та з яких підстав суди закривали провадження.