Не вище закону

Рада громадського контролю НАБУ вітає внесення Президентом України Володимиром Зеленським невідкладного законопроекту «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду» за №5369 від 13 квітня 2021 року (в Верховну Раду внесено також законопроект №5370, який має пов’язаний технічний характер).

Не дивлячись на обсяг в дві сторінки, законопроект передбачає ліквідацію ОАСК, а новий суд буде мати важливу особливість – судді ОАСКу в нього потрапити не зможуть.

Спільні зусилля громадянського суспільства, західних партнерів, НАБУ врешті мають позитивний результат.

Проте історія ОАСК із ліквідацією цього суду не закінчується, атже до логічного завершення мають дійти розслідування та суди, пов’язані із діяльністю суддів ОАСК.

Принагідно також нагадуємо, що поряд із ліквідацією ОАСК, суспільство наполягає на судовій реформі та перезавантаженні ВРП.