Розгляд затягування експертизи по “Приватбанку” та справи “Укрзалізниці” на засіданні РГК НАБУ

На засіданні РГК 13 серпня члени Ради розглянули низку справ, які знаходяться у підзвітності НАБУ.

Так, були розглянуті юридичні підстави затягування ключової експертизи в ході досудового розслідування справи “Приватбанку”. Детектив НАБУ пояснив, що експертний центр СБУ відмовив у проведенні експертизи, оскільки надані для її проведення матеріали нібито недостатні. Однак в аналогічних випадках у інших кримінальних провадженнях такі експертизи проводилися без проблем. Нагадаємо, що  колишній генпрокурор Руслан Рябошапка стверджував, що проведення експертизи блокує глава СБУ Іван Баканов.

Також на засіданні був присутній адвокат одного із підозрюваних у справі щодо можливих зловживань при організації сервісу з продажу електронних квитків на «Бориспільський експрес» та керівник відділу детективів НАБУ, в якому перебуває дана справа. Адвокат висловив позицію захисту щодо цього провадження, можливих порушень з боку НАБУ та закликав членів Ради стежити за справою. Представник НАБУ надав свої пояснення та обгрунтування. Присутні домовились про проведення окремої зустрічі за участю захисника, представників НАБУ та РГК.

РГК також стежить за справами щодо зловживання службовим становищем міським головою Білої Церкви та щодо братів-депутатів Буряків. По цим справам очікується додаткова інформація.